Hoe voorkomt u stinkende containers in de zomer? 15 juni 2018

In de zomer genieten we natuurlijk volop van het mooie weer. De warmte doet ons goed, tot op zekere hoogte. De warmte zorgt er namelijk ook voor dat bepaald afval in containers gaat broeien, waardoor onaangename geuren ontstaan.

Hoe kunnen stinkende containers voorkomen worden?

Vocht is de hoofdoorzaak van een stinkende container in de zomer. Zorg er daarom voor dat de container altijd goed droog is van binnen.

Gebruik absorberende materialen om de droogte in de container te behouden. Oude kranten of een beetje stro op de bodem van de container leggen kan daar bijvoorbeeld bij helpen. Het absorbeert vocht en afvalresten koeken hierdoor minder snel aan.

U kunt er ook voor kiezen om de container periodiek te (laten) reinigen met water en zeep of met azijn nadat deze geleegd is. Het is dan wel van groot belang om de container erna goed droog te maken.

Laat uw container periodiek reinigen VCCS! Bekijk onze reinigingsabonnementen, selecteer het abonnement dat voor u van toepassing is en wij komen graag bij u langs om uw container te reinigen met behulp van biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel.

In welke container deponeer ik mijn etensresten?

Groente, fruit en tuinafval moet in de GFT-container gedeponeerd worden. Wanneer etensresten voor langere tijd in een container blijven liggen neemt het risico toe dat vliegen hun eitjes erop gaan leggen. Dit kunt u voorkomen door het goed te verpakken in bijvoorbeeld een oude krant. U kunt er ook voor kiezen om een mottenbal in de container te hangen. Hiermee boekt u hetzelfde resultaat.

Hoe kan de stank uit containers nog meer voorkomen worden?

Een stinkende container kan op meerdere manieren voorkomen worden. Probeer de container bijvoorbeeld altijd in de schaduw te zetten en laat nat afval altijd eerst goed uitlekken voordat u het in de container gooit.

Verpak luiers en incontinentiemateriaal altijd in een vuilniszak voordat u het in de container gooit. Of maak gebruik van een plastic zak die biologisch aftrekbaar is en gooi het in de GFT-container.

Heeft u geen plastic zak of vuilniszak bij de hand? Zorg er dan voor dat de deksel van de container niet helemaal dicht zit. Leg er bijvoorbeeld een plankje tussen. Hierdoor droogt het afval namelijk uit waardoor de stank afneemt.

Hoe kunnen maden voorkomen worden?

Maden zijn vaak het resultaat van een vochtige container. Er zijn verschillende manieren waarmee de maden voorkomen kunnen worden. Hier hebben wij een speciaal artikel aan toegewijd, lees dit artikel hier.

Voordelen
 • voordeel
  Altijd een schone container
 • voordeel
  Geen stankoverlast meer
 • voordeel
  Volledig milieuvriendelijk
 • voordeel
  Bespaar tijd en energie
Bedrijfsvideo

"Altijd een schone en fris ruikende container."