Tips om uw GFT-container schoon te houden

Verpak snel bedervend voedsel

Vaak is voedsel dat snel bederft de aanstichter van een stinkende container. Om dit te voorkomen is het verstandig om snel bedervend voedsel zoals vlees en vis eerst goed te verpakken in een krant. Zo verspreiden nare luchtjes zich minder snel. Verpak uw voedsel niet in plastic zakjes, want plastic hoort thuis in de PMD-container.

 

Zet de container een stukje open

Dit is een tip die we wel vaker hebben gedeeld en kan ook in dit rijtje niet ontbreken. Wilt u uw container schoon houden nadat u hem net heeft schoongemaakt? Zet de deksel dan een beetje open. Plaats bijvoorbeeld een stukje hout tussen de container en de deksel. Hoe meer het afval kan luchten, hoe minder het gaat stinken.

 

Container uit de zon

Als het zonnetje gaat schijnen, is het de hoogste tijd om de container op een koele plek in de schaduw te zetten. Wanneer de zon op de GFT-container schijnt, wordt de temperatuur in de container steeds hoger. Er creëert zich een ideale broeierige temperatuur waar bacteriën blij van worden. En laat u daar nu net niet op zitten te wachten! Zet uw container dus zo veel mogelijk uit de zon om zo nare geurtjes te voorkomen.

 

Gooi alleen droog afval in de container

Om uw container schoon te houden is het verstandig om alleen droog afval in de container te gooien. Heeft u toch nat afval, laat dat dan eerst drogen. U kunt het net gemaaide gras ook een dagje later, als het eenmaal droog is, in de kliko deponeren. Laat vochtige etensresten eerst uitlekken voordat u het in de container gooit. Zodra de temperaturen omhoog gaan, gaat vochtig afval broeien. Bij droog afval voorkomt u dit.

 

Altijd een schone container

Lijkt het u ideaal om altijd een schone container te hebben zonder er zelf veel aan te moeten doen? Dat snappen wij. VCCS biedt diverse reinigingsabonnementen voor uw container(s) aan en maakt 6 keer per jaar uw container grondig schoon. Het scheelt u tijd, energie én ergernissen. Heeft u een vraag, neem dan contact met ons op.

Lees ook deze tips & adviezen

externalId=vccs2021-detail-news-1.1.2.1.1.2&filter[active]=1