Bewust omgaan met afval: papier en karton

1. Scheid uw papier en karton
Als allereerste willen we meegeven dat het erg belangrijk is om uw papier en karton te scheiden van al het andere afval. Alle kleine papiertjes, zoals kassabonnen, boodschappenlijstjes en enveloppen mogen in de papierbak. Dit geldt natuurlijk ook voor kartonnen verpakkingen. U kunt een hele hoop ruimte besparen, wanneer u de verpakkingen eerst platdrukt of uit elkaar scheurt. Het helpt om uw papierbak op een vaste plek in huis te zetten waar u veel papier gebruikt, bijvoorbeeld naast de printer of uw bureau.

 

2. Verminder gebruik papier en karton
Een stapje verder dan het scheiden van papier en karton, is uw gebruik van papier en karton verminderen. Wanneer u kiest om minder de printen, kunt u al een groot verschil maken. Tegenwoordig zijn veel documenten ook digitaal beschikbaar. Zelfs om een handtekening onder documenten te zetten hoeft u deze niet per sé te printen. Er bestaat tegenwoordig genoeg online software waarmee u dit gemakkelijk digitaal kunt doen.

Wanneer u huis-aan-huisbladen en reclame ontvangt, zult u merken dat uw papierkliko hier ook voor een groot deel mee gevuld wordt. Wilt u dit vanaf nu tegengaan? Plak dan een nee-nee sticker op uw brievenbus.

 

3. Deel in uw gebruik van papier en karton
Een leuk tijdschrift helemaal uitgelezen? Gooi deze dan niet weg, maar geef het tijdschrift door aan uw vrienden, familie of collega’s. Hetzelfde geldt voor de kranten die u door de brievenbus krijgt. Wellicht hebben uw buren geen abonnement, maar zouden zij de krant wel graag willen lezen.

Veel winkels geven tegenwoordig in plaats van plastic tasjes, papieren versies uit. Deze kunt u ook weer bewaren en opnieuw gebruiken. Een laatste tip is om dozen en bubbeltjes enveloppen die ontvangt met pakketjes plat te maken, zodat u deze kunt bewaren voor als u zelf een pakketje wilt versturen.

 

Uw papierkliko laten reinigen door VCCS? Dat kan! Met een reinigings abonnement van VCCS bent u er zeker van dat uw containers periodiek gereinigd worden. Met dit abonnement kunt uw papier/plastic container laten reinigen door VCCS.

Lees ook deze tips & adviezen

externalId=vccs2021-detail-news-1.1.2.1.1.2&filter[active]=1