Alles wat u moet weten over de PMD-container

Tot een paar jaar geleden konden we PMD-afval (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankkartons) nog kwijt bij het restafval, maar tegenwoordig beschikken veel huishoudens over een PMD-container om daar het PMD-afval in te deponeren.

De PMD-container is ingevoerd om meerdere soorten plastic toe te laten als PMD-afval. De sorteerregels voor PMD-afval zijn vereenvoudigd met als doel:

  • grondstoffen besparen;
  • geld besparen;
  • de hoeveelheid restafval verminderen.

Ook is deze manier van inzamelen beter voor het milieu.

Waaruit bestaat PMD-afval?

PMD-afval bestaat uit plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons. De installatie waar het plastic naartoe gaat, kan deze drie stromen scheiden waardoor alles voor hergebruik geschikt is.

Wat gebeurt er met het PMD-afval?

De sorteerinstallatie, waar voorheen alleen plastic naar toe ging, kan sinds 2015 niet alleen meer plastic scheiden, maar ook blikken en drinkpakken.

Van drinkpakken wordt bijvoorbeeld het aluminium of plastic laagje afgehaald en vervolgens kunnen hier bijvoorbeeld kartonnen dozen en wc-papier van gemaakt worden. Het plastic wordt gesorteerd en verwerkt tot korrels. Deze korrels worden vervolgens gebruikt voor nieuwe producten zoals tennisballen, golfballen, vloerbedekking, fleecekleding en automaterialen. Het metaal wordt geheel gerecycled, van oud blik wordt namelijk weer nieuw blik gemaakt. Ook karton en aluminium worden gerecycled.

Het is per gemeente verschillend hoe vaak en wanneer de PMD-container wordt geleegd. Hiervoor kunt u de afvalkalender van uw gemeente raadplegen.

PMD-container laten reinigen bij VCCS

Ook uw PMD-container laten reinigen bij VCCS? Met een reinigingsabonnement van VCCS bent u er zeker van dat uw containers periodiek gereinigd worden. Met dit abonnement kunt uw papiercontainer of PMD-container laten reinigen door VCCS.

Lees ook deze tips & adviezen

externalId=vccs2021-detail-news-1.1.2.1.1.2&filter[active]=1