Vervelende luchtjes uit de PMD container 24 september 2018

U heeft het vast wel eens ervaren: uit uw GFT-container komen onaangename luchtjes of de container zit vol met maden, mieren of ander ongedierte. Zo gek is dat ook niet, want de etensresten en het tuinafval dat u in deze container gooit, gaan al snel stinken na een paar dagen. Zeker in de zomer, wanneer het afval gaat ‘broeien’ als de zon op de container schijnt, zult u merken dat de GFT-container sneller onaangenaam gaat ruiken.

U zult dan ook regelmatig uit GFT-container (laten) reinigen om deze schoon te houden en ongedierte uit de buurt van uw container te laten.

Hoe kan het dat mijn PMD-container stinkt?

Naast de GFT-container heeft u misschien ook wel een restafvalcontainer, papier- of plastic container.

Mensen denken al snel dat hun plastic container (ook wel PMD-container genoemd) schoon blijft. Maar u hoeft niet vreemd op te kijken als uw container met plastic materialen op den duur toch gaat stinken.

Mensen vergeten namelijk dat er in de PMD-container naast plastic materialen ook metalenverpakkingen zoals blikken en drankenkartons gedeponeerd mogen worden.

En wat denkt u van plastic verpakkingen van etenswaren zoals vlees of vis? Op deze materialen blijven toch etensresten achter en deze kunnen na een tijdje ook gaan stinken.

PMD-container laten reinigen

Het is daarom aan te raden om uw PMD-container periodiek te laten reinigen. Dat kan bij VCCS 6 keer (€47,50 per jaar) of 12 keer (€88,50) per jaar. Sluit nu uw abonnement af en profiteer altijd van een frisse, schone PMD-container.

Voordelen
 • voordeel
  Altijd een schone container
 • voordeel
  Geen stankoverlast meer
 • voordeel
  Volledig milieuvriendelijk
 • voordeel
  Bespaar tijd en energie
Bedrijfsvideo

"Altijd een schone en fris ruikende container."