Tips: de tuin zomerklaar zonder een overvolle GFT-container 4 april 2018

Nu het voorjaar er aankomt, is er niets fijner dan de tuin weer zomerklaar te maken. Maar na een middag hard in de tuin gewerkt te hebben, zit meteen de GFT-container vol. Dat betekent de komende twee weken proppen en hopen dat het gaat passen, totdat u de container weer aan de weg kunt zetten.

Gelukkig is dat goed te voorkomen, wij hebben in deze blog een aantal tips op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat u genoeg ruimte overhoudt in de GFT-container. Niet alleen voorkomt u zo een hoop frustratie, maar is het ook nog eens goed voor het milieu om uw afval beter te scheiden.

Plan de hoeveelheid afval

Om ervoor te zorgen dat de GFT-container niet meteen vol zit, is het verstandig om te kijken wanneer deze geleegd wordt. Begin het weekend voordat de container leeggehaald wordt, alvast het onkruid uit uw tuin te verwijderen. Op deze manier is al een groot deel van het afval weg, voordat het grote werk begint. Daarnaast is het weghalen van onkruid voor de meesten niet het meest favoriete klusje, dus dan is dat maar vast gedaan.

Ontdek de milieustraat

Bij veel mensen staat de milieustraat beter bekend als de vuilstort. Dit is een plek waar op vertoon van de milieupas, afval gedeponeerd kan worden. Vaak wordt het gezien als extra moeite, maar een ritje naar de milieustraat is echt geen zware klus en het bespaart een hoop ruimte in uw GFT-container. Bovendien is het in veel gemeenten tot een aantal keer per jaar gratis.

Stap voor stap

Als u eenmaal de smaak te pakken heeft, is het niet gek dat u de hele tuin in een keer klaar wilt hebben. Maar wat is nou fijner dan in de middag ook nog even te kunnen genieten van het voorjaarszonnetje? Een mooie bijkomstigheid hiervan is, dat de werkzaamheden in de tuin op deze manier verspreid worden over meerdere weken. Dat zorgt ervoor dat de GFT-container niet in een middag vol is, maar tussentijds geleegd wordt waarna u het weekend erop veel vol goede moed en met een lege container verder kunt gaan.

Container laten reinigen


Wilt u uw papier-, gft- of restafvalcontainer periodiek laten reinigen? Dat kan bij VCCS! Bekijk onze reinigigingsabonnementen, selecteer het abonnement dat voor u van toepassing is en wij komen graag bij u langs om uw container te reinigen!
Voordelen
 • voordeel
  Altijd een schone container
 • voordeel
  Geen stankoverlast meer
 • voordeel
  Volledig milieuvriendelijk
 • voordeel
  Bespaar tijd en energie
Bedrijfsvideo

"Altijd een schone en fris ruikende container."