Afval en containers in 2018 13 maart 2018

De laatste jaren is er een hoop veranderd op het gebied van afval. Zo hebben veel gemeenten inmiddels al extra afvalbakken beschikbaar gesteld voor plastic en papier. Ook zijn er gemeenten die werken met een chip, die in de container zit. Op deze manier is de container te verbinden aan een huishouden en kan precies gekeken worden wanneer iemand een container aanbiedt. Maar wat zijn nu de opvallendste ontwikkelingen op het gebied van afval en waarom zijn deze ontwikkelingen zo belangrijk? Wij hebben de belangrijkste drie speciaal voor u op een rijtje gezet.

Een toekomst zonder afval

Daar waar veel dingen die weggegooid worden nu nog gezien wordt als afval, vindt er toch al een verandering plaats. Het is namelijk zo dat afval pas afval is, wanneer het niet meer te gebruiken is en dus weggegooid wordt.

In dat geval is afval dus pas afval, als het nutteloos is. Maar alles dat gerecycled kan worden, is niet nutteloos en dus geen afval. Steeds vaker kan er gerecycled worden of kan bijvoorbeeld gft afval gecomposteerd worden.

Minder betalen door afval te scheiden

Een aantal gemeenten is al begonnen met het belonen van het scheiden van afval. Dat wil zeggen dat wanneer u afval gaat scheiden, u minder betaalt. Per keer dat u een container aanbiedt, wordt deze geregistreerd en betaalt u alleen voor de keren dat uw container ook daadwerkelijk leeggehaald is. Plastic en papier dienen los gescheiden te worden, waardoor er ruimte overblijft in uw container en deze minder vaak leeggehaald hoeft te worden.

Een afvalbak in huis en toch scheiden

Inmiddels zijn er tal van mogelijkheden om afval te kunnen scheiden. Een vaak gehoord probleem is het feit dat men meer dan een afvalbak nodig heeft. Gelukkig zijn er steeds meer afvalbakken met meerdere compartimenten beschikbaar, voor een betaalbare prijs. Tegenwoordig is zo’n afvalbak in alle kleuren en maten te verkrijgen, zo past afval scheiden in ieder interieur.

Bij deze drie tips staat het thema milieu centraal. Verantwoord omgaan met het milieu is iets waar bedrijven al langer mee bezig zijn, maar nu is het ook tijd voor de gewone huishoudens om hierop in te haken.

Container laten reinigen

Wilt u uw papier-, gft- of restafvalcontainer periodiek laten reinigen? Dat kan bij VCCS! Bekijk onze reinigigingsabonnementen, selecteer het abonnement dat voor u van toepassing is en wij komen graag bij u langs om uw container te reinigen!
Voordelen
 • voordeel
  Altijd een schone container
 • voordeel
  Geen stankoverlast meer
 • voordeel
  Volledig milieuvriendelijk
 • voordeel
  Bespaar tijd en energie
Bedrijfsvideo

"Altijd een schone en fris ruikende container."